Anyuka helyén marad!

Utolsó kommentek

  • Pénztörténet: www.youtube.com/watch?v=Fpk35NO5WtE&feature=share&list=UU86sMRBpLe1Xteg1GVXg12A&index=3 (2013.12.23. 13:15) Árulás és koncepciós per az ezerforintoson
  • sztahanov: tudni kell mikor feladni, en pl most harom ora keresgeles utan feladtam. (2010.08.25. 22:58) Blob
  • sztahanov: ez mar jobb, de most dolgozom epp :-) (2010.08.25. 12:45) Blob
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Pénztörténet: www.youtube.com/watch?v=Fpk35NO5WtE&feature=share&list=UU86sMRBpLe1Xteg1GVXg12A&index=3 (2013.12.23. 13:15) Árulás és koncepciós per az ezerforintoson
  • sztahanov: tudni kell mikor feladni, en pl most harom ora keresgeles utan feladtam. (2010.08.25. 22:58) Blob
  • Gm: :))) (2010.03.21. 19:33) Szakácskések I. – A séfkés
  • gasztromán: Nagy örmmel olvastam a boltról a cikket! Én is felfedeztem, kb. fél évvel ezelőtt. Tényleg unikum ... (2009.07.29. 23:47) azbeszt - Marha jó!
  • burqus: Köszi a poszt beidézését és a jó hír terjesztését. Viszont a képeken egérmozgatásra felpattanó abl... (2008.09.28. 18:03) A legjobb kínai vendéglő

Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

api (1) biz (4) blogok (3) bookmarks (1) dizájn (4) facebook (13) feedek (19) friendfeed (1) gmail (3) google (19) iphone (4) kommentek (8) labels (1) myspace (3) nokia mosh (1) openid (2) orkut (1) sn (54) start (3) twitter (3) ui (8) videó (2) widgets (1) yahoo mash (1) Címkefelhő

Scobleizer

Nincs megjeleníthető elem

izotov

Google Reader shared items

filter
admin

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Google Reader Starred

Doransky

Nincs megjeleníthető elem

Index - Belföld - Amerikai és magyar alapítványa is lesz Lantoséknak

2009.02.17. 21:30 index.hu eszpee
Shared by eszpee
még korrekt, odafigyelős, ügyes tolvaj politikusra se futja, a kurva életbe, bejegyzés alatt álló alapítvány, de a 3 milliárd az már oda van nekik igérve, bár még konkrétan nem tudják, hogy mire. nyilván nem választásokra, ejj dehogyis!

Amerikai és magyar alapítványa is lesz Lantoséknak

2009. február 17., kedd 17:12 Frissítve: 4 órája

A világon két alapítvány fogja őrizni Tom Lantos, az egy éve elhunyt amerikai képviselő emlékét, egy New Hampshire-ben és egy Budapesten. A kormányszóvivői iroda elfelejtett tájékoztatást adni arról, hogy a hazai költségvetés 3 milliárdos támogatása egy új, még bejegyzés alatt álló budapesti alapítványhoz fog befolyni. A szervezetek vezetése persze mindkét helyen a Lantos család kezében lesz.

Az Index keddi cikkének megjelenése [1] után jelezte az kormányszóvivői iroda, hogy nem a tavaly létrehozott amerikai székhelyű Tom Lantos Foundation kapja majd a magyar költségvetésből származó 3 milliárd forintot, hanem egy, még csak bejegyzés alatt álló azonos nevű (magyar fordításban) szervezet, a Tom Lantos Alapítvány.

Az Index a múlt héten kért információt a miniszterelnökség büdzséjéből elkülönített összeg felhasználásról. A szóvivői iroda hétfői válaszában azt közölte, hogy „a központi költségvetés az alapítvány működésének céljára támogatást nyújt, illetve meg kívánja teremteni a Lantos Nemzetközi Szabadság és Demokrácia Intézet létrejöttének és hosszú távú működésének feltételét. Ennek megfelelően a Tom Lantos Alapítvány a törvényjavaslatban kitűzött célok megvalósítására, így az intézet létrehozására, illetve annak működtetésére 3 milliárd forintos költségvetési támogatásban részesül. A Tom Lantos Alapítványt a család tagjai hozzák létre, a családtagok az alapítvány kuratóriumában is helyet kapnak. Az Intézet létrehozásával természetesen Tom Lantos családja is egyet ért."

Az iroda tájékoztatásában nem tért ki arra, hogy a Lantos család, amely a budapesti kormányzati szervezkedéssel párhuzamosan az Egyesült Államokban is létrehozta a politikus emlékét ápoló alapítványát, két alapítvány irányításában is részt vesz majd. Sőt kiderült, hogy a kormányzat nem is vizsgálata, hogy a Tom Lantos Alapítvánnyal (fordításban) azonos nevű szervezet, azonos vezetéssel és célokkal külföldön már működik.

hirdetés

A kormányszóvivői iroda ennek ellenére fontosnak tartotta leszögezni, hogy a 3 milliárdos támogatást nem a New Hampshire-i, hanem egy hazai szervezet fogja elkölteni.

Az irodától viszont továbbra sem érkezett válasz arra, hogy az új intézet, amelyet egy még el nem fogadott Tom Lantos emléktörvénnyel összhangban kíván létrehozni a kormány, milyen keretek között működik majd. Az Index azt ügyben is érdeklődött, készültek-e olyan tervek az intézet felállításáról, amelyek alapján összeállt a tervezett emberjogi szervezetegyüttes 3 milliárdos költsége.

A bejegyzés trackback címe:

https://izotov.blog.hu/api/trackback/id/tr53949490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása