Anyuka helyén marad!

Utolsó kommentek

  • Pénztörténet: www.youtube.com/watch?v=Fpk35NO5WtE&feature=share&list=UU86sMRBpLe1Xteg1GVXg12A&index=3 (2013.12.23. 13:15) Árulás és koncepciós per az ezerforintoson
  • sztahanov: tudni kell mikor feladni, en pl most harom ora keresgeles utan feladtam. (2010.08.25. 22:58) Blob
  • sztahanov: ez mar jobb, de most dolgozom epp :-) (2010.08.25. 12:45) Blob
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Pénztörténet: www.youtube.com/watch?v=Fpk35NO5WtE&feature=share&list=UU86sMRBpLe1Xteg1GVXg12A&index=3 (2013.12.23. 13:15) Árulás és koncepciós per az ezerforintoson
  • sztahanov: tudni kell mikor feladni, en pl most harom ora keresgeles utan feladtam. (2010.08.25. 22:58) Blob
  • Gm: :))) (2010.03.21. 19:33) Szakácskések I. – A séfkés
  • gasztromán: Nagy örmmel olvastam a boltról a cikket! Én is felfedeztem, kb. fél évvel ezelőtt. Tényleg unikum ... (2009.07.29. 23:47) azbeszt - Marha jó!
  • burqus: Köszi a poszt beidézését és a jó hír terjesztését. Viszont a képeken egérmozgatásra felpattanó abl... (2008.09.28. 18:03) A legjobb kínai vendéglő

Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

api (1) biz (4) blogok (3) bookmarks (1) dizájn (4) facebook (13) feedek (19) friendfeed (1) gmail (3) google (19) iphone (4) kommentek (8) labels (1) myspace (3) nokia mosh (1) openid (2) orkut (1) sn (54) start (3) twitter (3) ui (8) videó (2) widgets (1) yahoo mash (1) Címkefelhő

Scobleizer

Nincs megjeleníthető elem

izotov

Google Reader shared items

filter
admin

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Google Reader Starred

Doransky

Nincs megjeleníthető elem

Hogy kereshet Nagy Sándor 34 ezer forintot?

2009.01.31. 16:45 Index - Friss posztok eszpee
Shared by eszpee
Bizonyos dolgok nem változnak húsz év alatt sem: "Van két gyerekünk és most nagyon padlón vagyunk. Szeretném megkédezni Nagy Sándortól, aki szakszervezeti vezető, a SZOT titkára, hogy hogy kereshet 34 ezer forintot egy hónapban, ahogy az az újságokban szerepelt? És hogy kereshetnek emberek ennyi pénzt? Ezt nem tekinthetjük szocialista vívmánynak. "

A szívbetegek érdekében ne mondják be, hogy szívrohamban halt meg valaki, elveszett egy papagáj. Üzenetek a Szabad Európának és a TV2-nek, 1989. január 31., kedd.

Üzenetek a SZER-nek

– Jó napot kívánok, újra a mezőgazdaságról szeretnék néhány szót mondani. Az én szüleim csupán 10 katasztrális holdon gazdálkodtak és velem is szakmát tanultattak – hála istennek. De a földjükből csak úgy tudtak megbízhatóan megélni, hogy apám MÁV-nyugdíjas volt és a negyvenes években 140 pengő nyugdíjat kapott. Ahogy ezt ő akkoriban mondta volt, ha választani lehetne, illetve kellene, a nyugdíjat választaná, pedig élt-halt a paraszti munkáért, lovakért, tehenekért. Ma óriási a konkurencia a mezőgazdaság területén – ezt világviszonylatban értem. A mi asztaltársaságunk – ami hét fő és mind nyugdíjas – hat családja a gazdaságból élt. A hetedik hivatásos munkakerülő és ebből is mindig jól megélt. Ezek az emberek mind 60 és 70 év közöttiek, gyermekeink 40-50 évesek, de mind jó szakmunkás vagy nadrágos ember. Mit tudnának ezek kezdeni az esetleg visszaadott földdel ma, a gépesítés korában? A kis- és nagygépek beszerzési ára elérhetetlen és megbízhatatlan. Ma Nyugaton is csak azok a gazdák élnek meg, akiknek 30-80 hektár földjük van. Ma Nyugaton is szubvencionálják a mezőgazdaságot, és ha nekünk adna segítséget, annál jobban megadóztatnának minket. Nyugaton – még jóval ezelőtt – a 10-20 hektáros gazda belebukott, vagy beleunt a gazdaságba és a földjeit eladta, így lettek ismét nagybirtokok, nagygazdák egynéhányan. Ezek beszerezték a gépeiket és csak így tudnak megélni. Ezeket a gépeket folyamatosan cserélik, mindig modernebbre. Ma mi honnan vehetnénk tartós, megbízható termelőeszközöket? Nyugatról? Szinte lehetetlen. Nekem három fiam van, de hála istennek szakmájuk van és napi 8 órát dolgoznak. Házaik vannak, autóik vannak és nem befolyásolja őket az esőhiány, a sok eső, a jégeső, a hideg idő, vagy a meleg idő. És ezesetben nemcsak magamról beszélek, de így van községünk minden régi gazdacsaládja is.  
 
 

Üzenetek a TV2-nek

– Nagyon kérem a bemondókat, hogy amikor valamilyen híres ember meghal, ne mondják azt, hogy szívroham következtében állt be a halál, mert nagyon sok szívbeteg ember van, akikre ez borzasztó hatású. Én is, amikor ilyeneket hallok, azonnal halálfélelmem lesz, és nem én vagyok az egyetlen. Kérem, hogy legyenek tekintettel a szívbeteg emberekre! 
 

– Van két gyerekünk és most nagyon padlón vagyunk. Szeretném megkédezni Nagy Sándortól, aki szakszervezeti vezető, a SZOT titkára, hogy hogy kereshet 34 ezer forintot egy hónapban, ahogy az az újságokban szerepelt? És hogy kereshetnek emberek ennyi pénzt? Ezt nem tekinthetjük szocialista vívmánynak. 
 

– Elveszett egy nagyméretű, sárga, magyarul beszélő papagáj, akinek két kisgyerek volt a gazdája. Magas jutalmat fizetünk a megtalálónak.

További részletek 1989-ről az OSA honlapján.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izotov.blog.hu/api/trackback/id/tr91914552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása