Anyuka helyén marad!

Utolsó kommentek

  • Pénztörténet: www.youtube.com/watch?v=Fpk35NO5WtE&feature=share&list=UU86sMRBpLe1Xteg1GVXg12A&index=3 (2013.12.23. 13:15) Árulás és koncepciós per az ezerforintoson
  • sztahanov: tudni kell mikor feladni, en pl most harom ora keresgeles utan feladtam. (2010.08.25. 22:58) Blob
  • sztahanov: ez mar jobb, de most dolgozom epp :-) (2010.08.25. 12:45) Blob
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Pénztörténet: www.youtube.com/watch?v=Fpk35NO5WtE&feature=share&list=UU86sMRBpLe1Xteg1GVXg12A&index=3 (2013.12.23. 13:15) Árulás és koncepciós per az ezerforintoson
  • sztahanov: tudni kell mikor feladni, en pl most harom ora keresgeles utan feladtam. (2010.08.25. 22:58) Blob
  • Gm: :))) (2010.03.21. 19:33) Szakácskések I. – A séfkés
  • gasztromán: Nagy örmmel olvastam a boltról a cikket! Én is felfedeztem, kb. fél évvel ezelőtt. Tényleg unikum ... (2009.07.29. 23:47) azbeszt - Marha jó!
  • burqus: Köszi a poszt beidézését és a jó hír terjesztését. Viszont a képeken egérmozgatásra felpattanó abl... (2008.09.28. 18:03) A legjobb kínai vendéglő

Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

api (1) biz (4) blogok (3) bookmarks (1) dizájn (4) facebook (13) feedek (19) friendfeed (1) gmail (3) google (19) iphone (4) kommentek (8) labels (1) myspace (3) nokia mosh (1) openid (2) orkut (1) sn (54) start (3) twitter (3) ui (8) videó (2) widgets (1) yahoo mash (1) Címkefelhő

Scobleizer

Nincs megjeleníthető elem

izotov

Google Reader shared items

filter
admin

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Google Reader Starred

Doransky

Nincs megjeleníthető elem

Interjú - Lakner Kinga

2009.02.25. 01:07 spottr eszpee
Shared by eszpee
Mosolygós interjú Kingával!

© Lakner Kinga

Mióta és miért fotózol? / Mi a célod a fotózással?

Ha fényképezéssel nem is, egyéb vizuális művészetekkel - festéssel, grafikával, rajzolással - már gyerekkorom óta foglalkozom, hivatásszerűen is. Aztán néhány évvel ezelőtt, amikor elindultam egy nyolc hónapos világkörüli útra, kölcsönkértem egy jópofa, 2 megapixeles Casio gépet. Annyira belejöttem, hogy amikor hazaértem, elindítottam a saját fotoblogomat.

A fotózás nem feltétlenül tudatos folyamat nálam. Azt hiszem, szeretnék valami lényegit megragadni a tájból, emberből vagy abból, amit éppen fotózok, és megmutatni másoknak, hogy én azt így látom. Persze ez így nagyon szubjektív, és kicsit ösztönös is.

Mostanában a figyelmem a portréfotózás felé fordult (talán a hideg miatt is, aminek nem vagyok nagy barátja), ezért a Flickr-en publikált képeim között elég erős ez a vonal.

© Lakner Kinga

Melyik a kedvenc saját képed? Kedvenc képed mástól?

Másoktól nagyon sok van, rengeteg témában. Gyakorlatilag bármi, ami így vagy úgy megérint. Profi és amatőr fotósoktól egyaránt: például Tim Flach-tól a denevéres sorozat, Paolo Roversi régi divatfotói, Yann-Arthus Bertrand cicás képei, vagy a Flickr-ről zemotion, Quizz.. és a Danz in Studios néhány megragadó képe.

A saját kedvenc képeim mindig változnak időben, például sokszor az épp frissen feldolgozottakat kedvelem a leginkább.

Mit érzel fotózás közben?

Egyfajta pozitív izgatottságot, hogy meg tudom-e ragadni, amit meglátok valakiben vagy valamiben - egy tájban például. No meg kíváncsiságot is, hogy egyáltalán mi lesz az, amit meglátok. Talán ez utóbbi is azt mutatja, hogy ez inkább ösztönös dolog nálam, nem pedig afféle tudatos elhatározás, hogy most akkor csináljunk egy ilyen vagy olyan képet (egyszer-kétszer próbálkoztam ilyesmivel, de csúfos kudarcot vallottam).

© Lakner Kinga

Ha nyernél egy föld körüli utat, de kikötnék hogy csak egy gépet és egy objektívet vihetsz, mi lenne az?

Attól függ, hogy elsősorban utazni vagy fotózni indulnék. Ha az előbbi, akkor egy könnyű és sokoldalú kompakt gépet vinnék, ideális esetben elforgathatót, amilyen annak idején a Casio volt. Ha viszont a fotózás lenne a fontosabb, akkor inkább elviselném a nehéz tükörreflexes gép kényelmetlenségét, és valószínűleg hosszabb időt töltenék egy helyben. A Canon 450D-met vinném, mellé pedig talán a fix 85-ös objektív mellett döntenék, és így felszerelkezve nyaggatnám a helyieket a portréfotózással. Ez sok helyen, ahol még tükör se nagyon van, nagyon jópofa dolgokat tud eredményezni!

© Lakner Kinga

Mi az a téma, amit még nem fotóztál de egyszer mindenképpen meg akarod csinálni?

Fúúú, rengeteg ilyen van. Például szívesen vennék részt egy profi divatfotózáson, vagy repülőről fotóznék holdbéli tájakat, vagy portréznám egy újonnan felfedezett törzs tagjait, vagy csimpánzokat figyelnék meg az esőerdőben, vagy csinálnék végre egy normális önportrét, vagy bálnák hasát fotóznám egész közelről a víz alatt. Annyi minden érdekel!

Kinga képeit megtekinthetitek a fotóblogján és a flickr-en.

A bejegyzés trackback címe:

https://izotov.blog.hu/api/trackback/id/tr76964336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása