Anyuka helyén marad!

Utolsó kommentek

  • Pénztörténet: www.youtube.com/watch?v=Fpk35NO5WtE&feature=share&list=UU86sMRBpLe1Xteg1GVXg12A&index=3 (2013.12.23. 13:15) Árulás és koncepciós per az ezerforintoson
  • sztahanov: tudni kell mikor feladni, en pl most harom ora keresgeles utan feladtam. (2010.08.25. 22:58) Blob
  • sztahanov: ez mar jobb, de most dolgozom epp :-) (2010.08.25. 12:45) Blob
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Pénztörténet: www.youtube.com/watch?v=Fpk35NO5WtE&feature=share&list=UU86sMRBpLe1Xteg1GVXg12A&index=3 (2013.12.23. 13:15) Árulás és koncepciós per az ezerforintoson
  • sztahanov: tudni kell mikor feladni, en pl most harom ora keresgeles utan feladtam. (2010.08.25. 22:58) Blob
  • Gm: :))) (2010.03.21. 19:33) Szakácskések I. – A séfkés
  • gasztromán: Nagy örmmel olvastam a boltról a cikket! Én is felfedeztem, kb. fél évvel ezelőtt. Tényleg unikum ... (2009.07.29. 23:47) azbeszt - Marha jó!
  • burqus: Köszi a poszt beidézését és a jó hír terjesztését. Viszont a képeken egérmozgatásra felpattanó abl... (2008.09.28. 18:03) A legjobb kínai vendéglő

Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

api (1) biz (4) blogok (3) bookmarks (1) dizájn (4) facebook (13) feedek (19) friendfeed (1) gmail (3) google (19) iphone (4) kommentek (8) labels (1) myspace (3) nokia mosh (1) openid (2) orkut (1) sn (54) start (3) twitter (3) ui (8) videó (2) widgets (1) yahoo mash (1) Címkefelhő

Scobleizer

Nincs megjeleníthető elem

izotov

Google Reader shared items

filter
admin

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Google Reader Starred

Doransky

Nincs megjeleníthető elem

Előzenekar: az igény

2009.01.17. 17:40 Mert megérdemlem? eszpee
Shared by eszpee
egyrészt jár a LOL persze, másrészt előre félek attól, amikor a következő generáció ugyanígy fog röhögni rajtunk... faszi legalább feltalálta magát.

Tücsi hívta fel a figyelmünket a Netidők levlistán egy cikkre a Népszabadság Online-on, amelyben Hargitai Miklós szívszaggató történetet mesél el valakiről, aki úgy vált "zenekalózzá", hogy zenét vett az interneten, amit karácsonyi ajándéknak szánt, de aztán a gonosz DRM (Digital Rights Management) ezt lehetetlenné tette. Kifizette kb. egy CD árát, és aztán semmit sem tudott kezdeni a számokkal, mert azok csak azon a gépen játszhatók le, ahol letöltötték őket, ráadásul ezt nem is közölték vele előre, tehát bukta a pénzt és az ajándékot is.

Ez egyébként egy teljesen reális történet; konkrétan apám járt ugyanígy korábban, aztán kérdezte tőlem, hogy milyen megoldást tudok erre a problémára, de csak vonogattam a vállam. A DRM-mel védett zene, az "bottal nem piszkálom" meg kategória. Ha kell valami, megveszem CD-n, vagy... tudom, honnan lehet letölteni garantáltan kiváló minőségben.

Visszatérve a sztorira, emberünk ezután lett kalóz, mert beszerezte a zenéket "illegális" forrásból. Na de hogyan? Itt kezdtem el sírni.

"Hősünk végül is megoldotta az ajándékozás problémáját, mégpedig az internet segítségével. Letöltötte a RelaPlayer (sic – valójában RealPlayer) nevű ingyenes médialejátszó programot (a művelet elején gondosan beikszelve azt az opciót, hogy a szoftver a YouTube-ról is tudjon felvételeket rögzíteni). Ezután a YouTube-n megkereste a kérdéses dalokat, és lejátszás közben egyetlen egérkattintással másolatot készített róluk a gépén. Végül letöltötte a FormatFactory nevű, szintén ingyenes konvertálóprogramot, amivel mp3-formátumúvá lehet alakítani a YouTube-ról lementett számokat. Az alig negyedórás procedúra végén ott sorakoztak a számítógépén a megfelelő minőségű hangfájlok...."

Jézus, atyaúristen! Megfelelő minőségű??!?! MUHAHAHAA!

A YouTube-on levő videók hangsávja legjobb esetben is 64 kilobit per másodperces, mono MP3 – ez már önmagában az a szutyok trágya minőség, ami zenehallgatásra csak irgalmatlan kompromisszumokkal alkalmas. Ezt sikerült lementeni a RealPlayerrel valószínűleg a saját, veszteségesen tömörítő, tragikus minőséget produkáló RealAudio formátumába, majd visszakonvertálni MP3-ba egy számomra tök ismeretlen alkalmazással, ismét csak veszteségesen tömörítve a hanganyagot, tehát ismét minőségromlással. Gratulálok!

Szegény ördög, aki ezután ezt megkapta karácsonyi ajándékként...

Az külön vicces, hogy a cikk első hozzászólója a neotonos Végvári Ádám, aki szemlátomást egyetlen szót nem értett meg az egész történetből.

A bejegyzés trackback címe:

https://izotov.blog.hu/api/trackback/id/tr20883860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása