Anyuka helyén marad!

Utolsó kommentek

  • Pénztörténet: www.youtube.com/watch?v=Fpk35NO5WtE&feature=share&list=UU86sMRBpLe1Xteg1GVXg12A&index=3 (2013.12.23. 13:15) Árulás és koncepciós per az ezerforintoson
  • sztahanov: tudni kell mikor feladni, en pl most harom ora keresgeles utan feladtam. (2010.08.25. 22:58) Blob
  • sztahanov: ez mar jobb, de most dolgozom epp :-) (2010.08.25. 12:45) Blob
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Pénztörténet: www.youtube.com/watch?v=Fpk35NO5WtE&feature=share&list=UU86sMRBpLe1Xteg1GVXg12A&index=3 (2013.12.23. 13:15) Árulás és koncepciós per az ezerforintoson
  • sztahanov: tudni kell mikor feladni, en pl most harom ora keresgeles utan feladtam. (2010.08.25. 22:58) Blob
  • Gm: :))) (2010.03.21. 19:33) Szakácskések I. – A séfkés
  • gasztromán: Nagy örmmel olvastam a boltról a cikket! Én is felfedeztem, kb. fél évvel ezelőtt. Tényleg unikum ... (2009.07.29. 23:47) azbeszt - Marha jó!
  • burqus: Köszi a poszt beidézését és a jó hír terjesztését. Viszont a képeken egérmozgatásra felpattanó abl... (2008.09.28. 18:03) A legjobb kínai vendéglő

Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

api (1) biz (4) blogok (3) bookmarks (1) dizájn (4) facebook (13) feedek (19) friendfeed (1) gmail (3) google (19) iphone (4) kommentek (8) labels (1) myspace (3) nokia mosh (1) openid (2) orkut (1) sn (54) start (3) twitter (3) ui (8) videó (2) widgets (1) yahoo mash (1) Címkefelhő

Scobleizer

Nincs megjeleníthető elem

izotov

Google Reader shared items

filter
admin

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Google Reader Starred

Doransky

Nincs megjeleníthető elem

Irány Kelet

2008.10.25. 20:13 doransky eszpee
Shared by eszpee
Érdekes, bár én nem nagyon hiszek ebben a régiós előny dologban. Annyira más a nyelv, a kultúra már párszáz kilométerrel arrébb is, hogy akár Tadzsikisztánban is lehetnének. Nemcsak, hogy Amerikából ugyanolyan messze van Prága, mint Pestről.

Az Internet Hungary-n az előadásomat egy nagyon egyszerű témára feszítettem fel. A válság, amit az arcunkban érzünk több ezer kilométerre történik egy olyan országban, amelyre mindenki különösen érzékenyen figyel. Ha Larry Page köhécsel egyet az Egyesült Államokban, itthon összedől az OTP.

A közvetlen környezetünkben lévő országokból azonban egyetlen dolog jön át nagy túlzással, ha megvernek egy magyart. Egy információs fal van körülöttünk, amely nem engedi, hogy meglássuk, mit történik a közép-európai régióban.

Pedig zseniális cégek és emberek dolgoznak a környező országokban olyan értéket teremtve, amely könnyedén felveszi a versenyt az amerikai álom cégekkel és hősökkel.

Az Orosz Yandex, vagy Mail.ru, a Lengyel Allegro olyan milliárd körüli összegekért keltek el, vagy lettek felértékelve, amire még az Egyesült Államokban is csak kevés szolgáltatás képes. Olyan emberek, mint Albert Popkov, aki az év üzletembere lett Oroszországban egy olyan szolgáltatással, amely 1 év alatt már a MySpace-hez és a Facebook-hoz mérhető forgalmat ért el, illetve Ivo Lukacovic, a Cseh Bill Gates, aki egy apró közép-európai országban elérte, hogy a Google-ben rendszeres megbeszélés téma legyen a szolgáltatása. A Seznam-ot ugyanis képtelen a Google megközelíteni Csehországban ezzel a szolgáltatás elérte, hogy egy 9 milliós országban 800 millióra értékeljék fel, dollárban.

A közép-európai régióban óriási lehetőségek vannak, amit azoknak a hazai szolgáltatásfejlesztő cégeknek, akik le tudnak tenni valamit az asztalra - vannak már bevezetett termékeik -, érdemes megpróbálni. Infrastruktúrát kiépíteni nem a legegyszerűbb dolog, de több céggel együttműködve meg lehet csinálni, helyi partnereket pedig egyedi szolgáltatásokkal nem nehéz találni, rengeteg tőke mozog ezeken piacokon értékes célpontokra várva.

Ha valaki szeretné kipróbálni magát és úgy érzi, a szolgáltatása működőképes lehet Lengyelországban, vagy Csehországban, dobjon egy mail-t doransky@gmail.com-ra.

A bejegyzés trackback címe:

https://izotov.blog.hu/api/trackback/id/tr4731596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása