Anyuka helyén marad!

Utolsó kommentek

  • Pénztörténet: www.youtube.com/watch?v=Fpk35NO5WtE&feature=share&list=UU86sMRBpLe1Xteg1GVXg12A&index=3 (2013.12.23. 13:15) Árulás és koncepciós per az ezerforintoson
  • sztahanov: tudni kell mikor feladni, en pl most harom ora keresgeles utan feladtam. (2010.08.25. 22:58) Blob
  • sztahanov: ez mar jobb, de most dolgozom epp :-) (2010.08.25. 12:45) Blob
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Pénztörténet: www.youtube.com/watch?v=Fpk35NO5WtE&feature=share&list=UU86sMRBpLe1Xteg1GVXg12A&index=3 (2013.12.23. 13:15) Árulás és koncepciós per az ezerforintoson
  • sztahanov: tudni kell mikor feladni, en pl most harom ora keresgeles utan feladtam. (2010.08.25. 22:58) Blob
  • Gm: :))) (2010.03.21. 19:33) Szakácskések I. – A séfkés
  • gasztromán: Nagy örmmel olvastam a boltról a cikket! Én is felfedeztem, kb. fél évvel ezelőtt. Tényleg unikum ... (2009.07.29. 23:47) azbeszt - Marha jó!
  • burqus: Köszi a poszt beidézését és a jó hír terjesztését. Viszont a képeken egérmozgatásra felpattanó abl... (2008.09.28. 18:03) A legjobb kínai vendéglő

Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

api (1) biz (4) blogok (3) bookmarks (1) dizájn (4) facebook (13) feedek (19) friendfeed (1) gmail (3) google (19) iphone (4) kommentek (8) labels (1) myspace (3) nokia mosh (1) openid (2) orkut (1) sn (54) start (3) twitter (3) ui (8) videó (2) widgets (1) yahoo mash (1) Címkefelhő

Scobleizer

Nincs megjeleníthető elem

izotov

Google Reader shared items

filter
admin

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Google Reader Starred

Doransky

Nincs megjeleníthető elem

Ha én szoftvergyártó lennék…

2007.10.12. 02:25 doransky sztahanov

Akkor biztosan elgondolkodnék a következő dolgon.

A Microsoft egyik stratégiát meghatározó emberével beszélgettem sokadmagammal ma este, írok majd erről is, de még vár rá némi emésztés, előbb a következő gondolatot fejteném ki részletesebben, ami a beszélgetés alatt jutott eszembe.

Nyilvánvaló, hogy egyre több ember azért vesz számítógépet, laptopot, hogy hozzáférjen az internethez, mert ma már több értéket ad, mint az asztal de a kettő együtt tud csak teljes élményt adni.

Az interneten az emberek sok mindent csinálnak, de ami a szoftverek szempontjából fontos, hogy ezzerrel kattintgatják a hálózatépítő oldalakat, kiemelten a Facebook-ot és azokat az alkalmazásokat, amelyek különböző “ködben” elérhető szolgáltatásokat integrálnak.

A Facebook az egyik új platform, amely összeköti a webes fejlesztőket és a közönséget. Jelenleg még nincs nagy súlya, de ahogy most látszik, a Facebook és a hozzá hasonló szolgáltatásoké a jövő felhasználóinak figyelme.

A ködben elérhető szolgáltatások győzelme a figyelem gazdaságban történik, blogok, hálózatépítő szolgáltatásokon és aggregátorokon keresztül. Ma már ugyanebben a térben versenyeznek részben és a jövőben egyre inkább az asztalon elérhető szoftverek is.

A felhasználó elsődlegesen a weben találkozik majd a választható alkalmazásokkal és a mellett dönt, amelyik képes a webes rugalmasságot - platformfüggetlenséget - kiegészíteni az asztal robosztusságával - offline elérhetőségével, gyorsaságával, stb. -.

Jelenleg ebben folyamatban az online szolgáltatások lerakható offline klienssel nyernek, mert sokkal jobban értik a figyelem gazdaság működését, az előbbire fókuszálnak, hiszen ahogy fent írtam előbbre is vannak a felhasználói folyamatban. Előbb felmegyünk a netre, alkalmazást választunk, majd el akarjuk érni offline is. Ez a folyamat.

Hogy a fejlesztők teljes élményt tudjanak adni a fogyasztóknak, kénytelenek asztalra telepíthető alkalmazásokat is integrálni az eszközkészletükbe. Silverlight, Air, Gear, szevasztok. A felhasználóknak még megvan az élménye a biztonságról, a stabilitásról és a gyorsaságról.

Az asztali alkalmazások ettől függetlenül még nyerhetnének is, ha nem lenne itt egy további nagyon fontos dolog. A felhasználók magasabbra értékelik a konzisztenciát a funkcióknál. Ha van egy termék, amely minden platformon ugyanúgy néz ki, de csak kevés funkciót tud, simán megfogja a platformonként eltérő eszközökkel de sokkal több funkciót kínáló gyakorlatot.

Az emberek egy email klienst, egy azonnali üzenetküldőt, egy táblázatkezelőt akarnak, amiatt hajlandók feladni minden olyan funkciót, amellyel a túlspecializálódott szoftverfejlesztők megkülönböztetik magukat. A versenyelőny tehát a konzisztenciára való törekvés miatt elveszhet.

Ami marad, hogy ki éri el előbb és fogja meg a felhasználót. Ezért kell a szoftver fejlesztőknek Facebook kimenetet fejleszteni és egyéb online integrálható alkalamazásokat amelyek zseniálisan integrálódnak a nehezen kifejlesztett asztali szoftverekbe.

Ha így tesznek, talán képesek lesznek a jövőben megfogni az online alkalmazásfejlesztőket, abból kiindulva, hogy offline alkalmazást sokkal nehezebb fejleszteni, mint online-t, ehhez azonban elsőként kiemelkedő online eszközöket kell fejleszteniük, mert az első csata ott dől majd el el a jövőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://izotov.blog.hu/api/trackback/id/tr4193966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása