Anyuka helyén marad!

Utolsó kommentek

  • Pénztörténet: www.youtube.com/watch?v=Fpk35NO5WtE&feature=share&list=UU86sMRBpLe1Xteg1GVXg12A&index=3 (2013.12.23. 13:15) Árulás és koncepciós per az ezerforintoson
  • sztahanov: tudni kell mikor feladni, en pl most harom ora keresgeles utan feladtam. (2010.08.25. 22:58) Blob
  • sztahanov: ez mar jobb, de most dolgozom epp :-) (2010.08.25. 12:45) Blob
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Pénztörténet: www.youtube.com/watch?v=Fpk35NO5WtE&feature=share&list=UU86sMRBpLe1Xteg1GVXg12A&index=3 (2013.12.23. 13:15) Árulás és koncepciós per az ezerforintoson
  • sztahanov: tudni kell mikor feladni, en pl most harom ora keresgeles utan feladtam. (2010.08.25. 22:58) Blob
  • Gm: :))) (2010.03.21. 19:33) Szakácskések I. – A séfkés
  • gasztromán: Nagy örmmel olvastam a boltról a cikket! Én is felfedeztem, kb. fél évvel ezelőtt. Tényleg unikum ... (2009.07.29. 23:47) azbeszt - Marha jó!
  • burqus: Köszi a poszt beidézését és a jó hír terjesztését. Viszont a képeken egérmozgatásra felpattanó abl... (2008.09.28. 18:03) A legjobb kínai vendéglő

Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

api (1) biz (4) blogok (3) bookmarks (1) dizájn (4) facebook (13) feedek (19) friendfeed (1) gmail (3) google (19) iphone (4) kommentek (8) labels (1) myspace (3) nokia mosh (1) openid (2) orkut (1) sn (54) start (3) twitter (3) ui (8) videó (2) widgets (1) yahoo mash (1) Címkefelhő

Scobleizer

Nincs megjeleníthető elem

izotov

Google Reader shared items

filter
admin

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Google Reader Starred

Doransky

Nincs megjeleníthető elem

Mindennapi dizájn dilemmák

2007.10.07. 16:00 doransky sztahanov

Miért drágábbak a barna tojások, mint a fehérek? Mert a tojók nagyobbak és emiatt hajlamosabbak többet enni.

Miért olyan nehéz taxit találni esőben? Mert a taxisok nem dolgoznak tovább, ha elérték a napi limitet és ezt esős időben joval hamarabb sikerül, hiszen ilyen időben többen utaznak taxival.

Túlkomplikált videó felvevő eszközöket azért tömik tele mindenféle funkcióval - hogy egy műsor felvétele is óriási nehézség -, mert olyan alacsony a költsége egy-egy ilyen funkció telepítésének, hogy inkább belerakják mindegyikbe, mint külön fogyasztói csoportoknak szétválogassák külön termékekbe.

A ruhák tervezésében lévő hagyományok között is vannak érdekes példa. A gombok elhelyezése a ruhákon például, a férfiaknak jobb oldalon van, míg a nőknek a balon miközben az emberiség 90%-a jobbkezes. Az ok történeti, amikor a gombokat bevezették a 17-ik században, csak a gazdagok engedhették meg maguknak, és a gazdag férfiak maguk öltöztek, ellenben a nőket minden esetben öltöztették.

A CD-k és a DVD-k csomagolási technikájának is van némi belső logikátlansága. A CD doboza kicsi, míg a DVD viszonylag nagy. A magyarázat a disztribúcióban keresendő. A CD pont olyan magas, hogy kettő beférjen a korábbi nagy formátumú lemez helyére, a DVD-t azonban a videó kazettákkal együtt árusították, így a méret is hozzájuk igazodott.

Vagy itt van például a dobozos tej. Míg az üdítőket általában kerek palackban árulják, addig a tejnek miért kell dobozos formában megjelenni? Egyrészt az üdítőket az ember tovább tartja kézben, míg a tejnél ez nem annyira jellemző, így a csomagolás szempontjából sokkal praktikusabb négyzetes forma lett a megszokott, illetve a tej mozgatása sokkal drágább a hűtés miatt, így a hely kihasználását is sokkal hatékonyabban kell megoldani.

Az iPod felületi egyszerűsége valójában óriási csavar, a tervező csapat egyszerűen kiszervezte a menedzsment funkciókat a számítógépre, egész pontosan az iTunes-ba. Amikor az iPod-ra mint termékre nézünk, minden esetben hozzá kell képzelni egy bonyolult felületet is, amin keresztül a zenéket lehet kezelni.

A pénzzel kapcsolatban az érméken az emberek általában profilban jelennek meg, míg a papír pénzen teljes arccal. Az ok egyrészt a gyártás minőségében van, a papír pénzt sokkal részletesebben lehet nyomni, illetve a biztonsági okok miatt, hogy a részlet gazdagság védjen a hamisítás ellen.

via IHT

A bejegyzés trackback címe:

https://izotov.blog.hu/api/trackback/id/tr7189114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása