Anyuka helyén marad!

Utolsó kommentek

  • Pénztörténet: www.youtube.com/watch?v=Fpk35NO5WtE&feature=share&list=UU86sMRBpLe1Xteg1GVXg12A&index=3 (2013.12.23. 13:15) Árulás és koncepciós per az ezerforintoson
  • sztahanov: tudni kell mikor feladni, en pl most harom ora keresgeles utan feladtam. (2010.08.25. 22:58) Blob
  • sztahanov: ez mar jobb, de most dolgozom epp :-) (2010.08.25. 12:45) Blob
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Pénztörténet: www.youtube.com/watch?v=Fpk35NO5WtE&feature=share&list=UU86sMRBpLe1Xteg1GVXg12A&index=3 (2013.12.23. 13:15) Árulás és koncepciós per az ezerforintoson
  • sztahanov: tudni kell mikor feladni, en pl most harom ora keresgeles utan feladtam. (2010.08.25. 22:58) Blob
  • Gm: :))) (2010.03.21. 19:33) Szakácskések I. – A séfkés
  • gasztromán: Nagy örmmel olvastam a boltról a cikket! Én is felfedeztem, kb. fél évvel ezelőtt. Tényleg unikum ... (2009.07.29. 23:47) azbeszt - Marha jó!
  • burqus: Köszi a poszt beidézését és a jó hír terjesztését. Viszont a képeken egérmozgatásra felpattanó abl... (2008.09.28. 18:03) A legjobb kínai vendéglő

Twitter

  • Hibás feed URL.

Címkék

api (1) biz (4) blogok (3) bookmarks (1) dizájn (4) facebook (13) feedek (19) friendfeed (1) gmail (3) google (19) iphone (4) kommentek (8) labels (1) myspace (3) nokia mosh (1) openid (2) orkut (1) sn (54) start (3) twitter (3) ui (8) videó (2) widgets (1) yahoo mash (1) Címkefelhő

Scobleizer

  • Hibás feed URL.

izotov

Google Reader shared items

filter
admin

Külső feed

  • Hibás feed URL.

Google Reader Starred

Doransky

  • Hibás feed URL.

Utolsó kommentek:

sztahanov · http://szevasztok.blog.hu 2010.08.25. 22:58:06

tudni kell mikor feladni, en pl most harom ora keresgeles utan feladtam.

Bejegyzés: Blob

sztahanov · http://szevasztok.blog.hu 2010.08.25. 12:45:35

ez mar jobb, de most dolgozom epp :-)

Bejegyzés: Blob

bonakovacs 2010.08.25. 12:18:48

@sztahanov: hát, Ichigaya állomáshoz pl. biztos, hogy kevesebb, mint egy km. Hogy pontosabbat mondjak, kell majd a Család Agya is, ő meg most nincs itt. Elmennél megézni?

Bejegyzés: Blob

sztahanov · http://szevasztok.blog.hu 2010.08.25. 09:47:15

eleg korulbelul, mihez egy km-en belul pl, mondjuk.

Bejegyzés: Blob

bonakovacs 2010.08.25. 04:37:17

setalosas-nak üzenem: a drága bloggernek ehhez egyelőre nem volt kedve/ideje, főképp mert az ottsétálás kevéssel korábban esett meg és már nem emlékszik pontosan hol volt. Ám hamarosan megjön a párja, akinek jobb a memóriája, hátha akkor. De az is lehet, hogy a világ örökkön-örökké meg lesz fosztva a Kakiház hollététől... baj?

Bejegyzés: Blob

edrose 2009.10.11. 10:24:31

Kedves Andrea, egy utánlövés: vasárnap reggel van, nézek ki a fejemből, megy a tévé, azon is az RTL-en a Receptklub Kovács Lázár sztárszakáccsal, és mit látok? Minden, azaz minden műveletet egy kör alakú, kábé tíz centi magas és negyven centi átmérőjű FA VÁGÓDESZKÁN végez! Skandalum és szégyen! :)))
Remélem, az RTL-nek is írsz... ;)

Bejegyzés: Szakácskések I. – A séfkés

gasztromán 2009.07.29. 23:47:36

Nagy örmmel olvastam a boltról a cikket! Én is felfedeztem, kb. fél évvel ezelőtt. Tényleg unikum a hazai közegben. A cikkíróval mindenben egyet értek és remélem, hogy rövidesen mind az eladók, mind a vevők többen lesznek.

Egy-két gondolat még. Magyarországon világszínvonalú marhatenyésztés folyik (pl. Charolais, Angus)de ezeket az állatokat egytől-egyig exportálják. Ez persze önmagában - gazdaságilag - jó dolog, de az, hogy egy ilyen gasztro-kultúrából teljesen kimaradunk, az döbbentes. Egy barátom jelentős termelője a fenti állatok egyik fajtájának. Tartottak bemutatókat, kóstolókat szállodák éttermi vezetőinek. Az eredmény az volt, hogy a főszakácsok közölték: ők nem bajlódnak ilyesmivel. Megveszik a bélszínt és az bőven kielégíti az igényeket. Pont.

Van a birtokomban eg szakácskönyv, Édesanyámtól örököltem, az Ínyesmster EREDETI szakácskönyve. (Többször megjelnt reprintben, e a legjobb részeket kihagyták belőle).(1926 és 1932 között íródott). Ebben az áll, hogy aki jó magyar marhahúst akar venni, annak Bécsből kell visszahoznia azt, amit oda, Magyarországról kivittünk. (és esetleg még érlelni egy kicsit...de ezt már én teszem hozzá).

Ebben a tekintetben úgy tűnik keveset változott a világ.

Na de a marhahús fogasztás idehaza soha nem volt jelentős. Itt tenyésztették a marhát, de nem fogasztották (ld. Váncsa István írásait).

Bejegyzés: azbeszt - Marha jó!

edrose 2009.05.20. 21:30:36

Kedves Andrea,
minden tiszteletem az általad képviselt és hirdetett módszerek, anyagok, eljárások és egyáltalán a rendszer iránt, de azért boszorkányüldözés ne legyen már minden iránt, ami nem kompatibilis a szent HACCP-elvekkel. Az ilyen megalkuvás nélküli, rugalmatlan hozzáállás miatt tűnik el például a kézművesség az élelmiszeriparból.
Illetve csak hangosan gondolkodva kérdem: a műanyag vágódeszkát ugyanilyen alapon nem kellene műszak végén fertőtlenítőszeres vízben áztatni? Merthogy a sok vágástól azon is keletkezik ám barázda rengeteg. Van itthon műanyag deszka, ha pirospaprikás ezt-azt vágok rajta, gyönyörűen látszik a dolog, és irtó nehész színtelenre elmosni.

Bejegyzés: Szakácskések I. – A séfkés

Gm 2009.04.20. 21:11:20

Kedves Andrea!
Talán jobban bele kéne méllyedni a mikrobiológia relytelmeibe!Bebizonyított tény hogy a fa vágódeszka vágásaiból mindenféle nedvesség kiszárad így ez már nem optimális a mikroorganizmusok életfeltételeihez.A a fa egy lélegző anyag ellenben a műanyag vágólapokkal.A műanyag vágólapok barázdiban sokkal tovább benne marad a nedvesség ami elősegíti a mikroorganizmusok szaporodását.A fa vágódeszkát évszázadok óta használják probléma nélkül.A HACCP rendszer előírja a műanyag lapok használatát de ez nem jelenti azt hogy biztonságosabb.A cikk a késről és késhasználatról szól és nem a vágódeszkáról.A cikk a késkedvelő és főzni szerető átlag embereknek mutat be néhány fogást.
Üdv:Milán

Bejegyzés: Szakácskések I. – A séfkés

haccpinfo 2009.02.21. 18:33:20

ez ám a vágódeszka:) 2009-ben!!!
Műanyag vágódeszkát kellene használni, még illusztrációként is! Sokkal higiénikusabb, esztétikusabb és nem beszélve a könnyebb használatról.
A fa vágódeszka mélyedéseibe "belemegy, beleivódik" a zsiradék a húsokról, hentesárú készítményekről. Így minden műszak végén lehet fertőtlenítőszeres vízben áztatni. Nem mindenhol, nem mindenki teszi meg. Sőt...
Ha vendég, vásárló vagyok, köszönöm az ilyen környezetből való vendéglátást, kiszolgálást.
Üdv. Andrea
www.haccpinfo.hu


Bejegyzés: Szakácskések I. – A séfkés

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.02.12. 19:15:09

Bakker, szebben néz ki a poszt itt, mint az én blogomban... ez a nerd-díj megtiszteltetés? Mert a "nerd" olyasmit jelent az angolban mint szemétláda, genó, nem??

Bejegyzés: Árulás és koncepciós per az ezerforintoson

burqus · http://wangfolyo.blogspot.com 2008.09.28. 18:03:56

Köszi a poszt beidézését és a jó hír terjesztését. Viszont a képeken egérmozgatásra felpattanó ablakok valamiért nem jöttek át a másolással. Azokat csak az eredeti bejegyzésemben élvezhetik az Éhes Olvasók: wangfolyo.blogspot.com/2008/08/legjobb-kinai-vendeglo.html

Bejegyzés: A legjobb kínai vendéglő

lipilee · http://lipilee.hu 2008.08.13. 07:39:06

B-52-es pilóta mondta a vietnami háború idején (és nem tudom, hol olvastam):
"egy B-52-es bombázó találati pontossága 30 ezer láb magasságból 100%-os: mindig eltalálja a földet."

Bejegyzés: Tűz a semmiből

Ezur 2007.11.02. 12:45:44

I'm using Wrike's free account www.wrike.com. It lets me have an unlimited number of projects and I can collaborate with an unlimited number of people.

Bejegyzés: Another Approach to Free, Collaborative Site Prototypes

Name · http://blog.socialrank.com 2007.10.09. 02:51:00

Great article! While Scoble was a bit over the top, it is interesting to see what others are up to, especially in the area of online discovery. Given your interest in the space, I thought you might like to check out www.SocialRank.com where we have build a new discovery engine for the Internet. Would love to hear your thoughts on it.

Bejegyzés: Robert Scoble: Mahalo, Techmeme, and Facebook will not "kick Google's butt"

Eric · http://www.js-kit.com 2007.10.08. 18:12:48

Thanks for the mention of JS-Kit! Since the value of commerter profiles is directly proportional to the number of sites on the service, we feel that JS-Kit is well ahead of the game with over 8000 sites already using our services. With "karma" scoring in place (not to mention ratings and polls data) we've done the heavy lifting for robust, reputation-bearing profiles already. Stay tuned! Eric eric at js-kit dot com

Bejegyzés: Intense Debate Soups Up Your Blog Comments

Sean · http://silosync.com/wiki 2007.10.07. 19:48:05

I agree that a lot of the noise is coming from competitors to Facebook who are angry about the "lock-in", but there definitely is also a good deal of user-centric work being done.

I'm involved w/an open source project called "SiloSync" (see link) which is working to help users own their own data. The entire service will be open-source and users will be able to import/export all of their data at any time.

SiloSync is for data too, not just the social connections. The motivation here is that this data is a vital part of your life: what if the pictures of your college graduation or the birth of your first child are on Flickr and they decide not to have free accounts anymore?

So I certainly agree with you that the convo. needs to stay user-centric.

Bejegyzés: Google Working on Social Network Aggregator