Anyuka helyén marad!

Utolsó kommentek

  • Pénztörténet: www.youtube.com/watch?v=Fpk35NO5WtE&feature=share&list=UU86sMRBpLe1Xteg1GVXg12A&index=3 (2013.12.23. 13:15) Árulás és koncepciós per az ezerforintoson
  • sztahanov: tudni kell mikor feladni, en pl most harom ora keresgeles utan feladtam. (2010.08.25. 22:58) Blob
  • sztahanov: ez mar jobb, de most dolgozom epp :-) (2010.08.25. 12:45) Blob
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Pénztörténet: www.youtube.com/watch?v=Fpk35NO5WtE&feature=share&list=UU86sMRBpLe1Xteg1GVXg12A&index=3 (2013.12.23. 13:15) Árulás és koncepciós per az ezerforintoson
  • sztahanov: tudni kell mikor feladni, en pl most harom ora keresgeles utan feladtam. (2010.08.25. 22:58) Blob
  • Gm: :))) (2010.03.21. 19:33) Szakácskések I. – A séfkés
  • gasztromán: Nagy örmmel olvastam a boltról a cikket! Én is felfedeztem, kb. fél évvel ezelőtt. Tényleg unikum ... (2009.07.29. 23:47) azbeszt - Marha jó!
  • burqus: Köszi a poszt beidézését és a jó hír terjesztését. Viszont a képeken egérmozgatásra felpattanó abl... (2008.09.28. 18:03) A legjobb kínai vendéglő

Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

api (1) biz (4) blogok (3) bookmarks (1) dizájn (4) facebook (13) feedek (19) friendfeed (1) gmail (3) google (19) iphone (4) kommentek (8) labels (1) myspace (3) nokia mosh (1) openid (2) orkut (1) sn (54) start (3) twitter (3) ui (8) videó (2) widgets (1) yahoo mash (1) Címkefelhő

Scobleizer

Nincs megjeleníthető elem

izotov

Google Reader shared items

filter
admin

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Google Reader Starred

Doransky

Nincs megjeleníthető elem

A dunabogdányi pisztrángos ember

2009.04.14. 17:25 TurulMeme.com Népszerű megosztások (12 óra) eszpee
Shared by eszpee
Na, ez például elég jól hangzik.

Péntek este voltam a Tilos rádió Haladó című műsorában, a hírhedt szélsőjobboldali heccpublicistát, Szilyt kísértem. A Haladó horgászműsor egyébként, sőt, legyezőműsor (a legyezés a horgászsporton belül valami olyasmi, mint a szabadkőművesség, csak sokkal súlyosabb) , és hát mi is horgászunk a Szilyvel, ő még könyvet is írt a témában. (Nyilvánvalóan ordas eszméi ellenére a valaha megjelent legviccesebb horgászkönyvet követte el.) Na, ott, a Tilosban ismerkedtem meg Klément Ferivel, mivel ő az egyik műsorvezető. Igazán impulzív faszi, az a típus, akinek a véreres szemében látsz lobogni valami kiolthatatlan izét, tüzet nyilván, akinek folyton járnak a végtagjai, az arcizmai, akiben tombol az energia.

Feri pisztrángmániás. Ez mondjuk nem meglepő egy legyezőhorgásztól. Viszont ez az imádat nem merül ki a horgászatban és a vallásos áhitatban. Megvett egy jó nagy telket a Szentendrei-szigeten, ásott nyolc nagy árkot, és abban elkezdett pisztrángot tenyészteni. Sokezer halat.

Dunabogdány legvégében, a Duna-parton nyitott egy kis vendéglőt, a Siesta nevű, azt hiszem kávézóként futtatott helyet, ahol csakis a saját pisztrángait árulja. Sütve, füstölve. Ennyi a koncepció. Csak pisztráng, de azt a lehető legjobban. Tulajdonképpen halsütöde: télen is egy kis szabadtéri pulton sütik a halat, és ott helyben füstölik, csak frissen kábé fél óra, érdemes kivárni. Van még vargányaleves meg krumplik és saláta köretnek. Slussz.

Már a koncepció lenyűgöző, a magyar vendéglátásban szinte példátlan (a világban egyátalán nem az): nem keresi az egyébként igénytelen vendég kegyeit, nem slágerekre hajt, hanem egyetlen dolgot probál tökéletesre csiszolni.

Elmentünk szombaton Klément Ferihez, körbeautóztuk a várost, Szigetszentmiklóstól az M0-on, majdnem egy százas volt, de simán megérte. Biztosra mentem, persze, előtte körbekérdeztem a környéken lakó ismerőseimet: mindenki ismerte, mindenki imádta a helyet.

Szóval ilyen minőségű halat Magyarországon nem nagyon kapni. Egy-két csúcskonyha, szerencsés esetben tud ilyet. De nem 55 forintért dekánként. Egy normális adag, harmincdekás pisztráng 1700 forinton belül.

A halételek lényege mindig az alapanyag: a frissesség és a minőség. Azzal itt nincs, nem lehet gond: Feri ért a halhoz. Hogy most szarvasgombás pestoszerűség vagy kukoricadara vagy éppen erősebb fűszerkeverék megy rája, majdnem hogy mindegy. A csúcs a helyben, frissen, melegen füstölt pisztráng. A budapesti orosz kolónia körében is számon tartják a helyet, és az oroszok füstölt halban igen erősek.

Köretkérdésekben tudnék vitatkozni, főleg a salátadresszing ügyében, de Ferivel úgysem lehet, és nem is érdemes. Minek? A lényeg a hal: az tíz pontból tízes.


View Larger Map

A bejegyzés trackback címe:

https://izotov.blog.hu/api/trackback/id/tr271064935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása