Anyuka helyén marad!

Utolsó kommentek

  • Pénztörténet: www.youtube.com/watch?v=Fpk35NO5WtE&feature=share&list=UU86sMRBpLe1Xteg1GVXg12A&index=3 (2013.12.23. 13:15) Árulás és koncepciós per az ezerforintoson
  • sztahanov: tudni kell mikor feladni, en pl most harom ora keresgeles utan feladtam. (2010.08.25. 22:58) Blob
  • sztahanov: ez mar jobb, de most dolgozom epp :-) (2010.08.25. 12:45) Blob
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Pénztörténet: www.youtube.com/watch?v=Fpk35NO5WtE&feature=share&list=UU86sMRBpLe1Xteg1GVXg12A&index=3 (2013.12.23. 13:15) Árulás és koncepciós per az ezerforintoson
  • sztahanov: tudni kell mikor feladni, en pl most harom ora keresgeles utan feladtam. (2010.08.25. 22:58) Blob
  • Gm: :))) (2010.03.21. 19:33) Szakácskések I. – A séfkés
  • gasztromán: Nagy örmmel olvastam a boltról a cikket! Én is felfedeztem, kb. fél évvel ezelőtt. Tényleg unikum ... (2009.07.29. 23:47) azbeszt - Marha jó!
  • burqus: Köszi a poszt beidézését és a jó hír terjesztését. Viszont a képeken egérmozgatásra felpattanó abl... (2008.09.28. 18:03) A legjobb kínai vendéglő

Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

api (1) biz (4) blogok (3) bookmarks (1) dizájn (4) facebook (13) feedek (19) friendfeed (1) gmail (3) google (19) iphone (4) kommentek (8) labels (1) myspace (3) nokia mosh (1) openid (2) orkut (1) sn (54) start (3) twitter (3) ui (8) videó (2) widgets (1) yahoo mash (1) Címkefelhő

Scobleizer

Nincs megjeleníthető elem

izotov

Google Reader shared items

filter
admin

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Google Reader Starred

Doransky

Nincs megjeleníthető elem

A másodperc alapú kenyér

2009.08.30. 15:30 sztahanov

Van itt egy cikk, amibenpár arc azt magyarázza, hogy miért jó az mindenkinek, hogy nincs már másodperc alapú díjcsomag a magyar mobilszolgáltatóknál.

Én egy buta falusi fiú vagyok, le kellett magamnak fordítani kenyérre.

 

A GVH szerint a számlázási egység változása - azaz a másodperc alapú díjszámítás megszüntetése - a fogyasztókat nem feltétlenül érintette hátrányosan, mert a perc alapú díjcsomagok bevezetése általában együtt járt a nominális, meghirdetett tarifák csökkentésével.

A főpék szerint az a tény, hogy mostantól csak kétkilós vekniket lehet kapni, a fogyasztókat nem feltétlenül érintette hátrányosan, mert amíg egy kifli eddig 20 forint volt, most a nagy kenyér megvan ötszázból, és ha súlyra visszaosztod, olcsóbban jön ki. Az már külön pech, hogy vannak ilyen finnyás levescsont vézna faszik, akik nem tudnak egy kétkilós kenyeret egyszerre lenyomni, és nem is akarnak egy hétig ugyanazon a veknin rágódni.

 

Érvelésük szerint nem állapítható meg a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása, hiszen a cégek megfelelően informálják ügyfeleiket perc alapú csomagjaik feltételeiről.

Érvelésük szerint a pékek szép nagy betűkkel kiírták a kirakatba, hogy mostantól csak kétkilós veknik vannak, így tehát nincs is semmi gond az egésszel. Nem is értik, hogy mit pampognak, hát ki van írva!!

 

A Pannon szerint az volt a váltás oka, hogy a szolgáltatók által kínált tarifacsomagok korábban a különböző számlázási egységek miatt (fél perc, 1 perc, 10 perc, stb.) összehasonlíthatatlanná váltak az ügyfelek számára.

A főpék szerint az a váltás oka, hogy az emberek olyan hülyék, hogy nem tudták a különböző méretű kenyerek és péksütemények árát összehasonlítani, csak álltak ott lefagyva a pult előtt, hogy most az egy kiló hogy aránylik a fél kilóhoz.

 

Kérdésünkre, hogy a vállalati ügyfeleiknek akkor mégis miért biztosítanak másodpercre épülő számlázási lehetőséget, azt a választ kaptuk, hogy nekik más szempontok a fontosak.

Kérdésünkre, hogy ki volt az előbb az az úr, aki egy nagy zacskó friss bagettel távozott az üzletből, a pék közelebb hajolt, és azt suttogta, hogy tőle bérlik a boltot, és csak neki azért sütnek mást is, mert neki más szempontok a fontosak.

 

A GVH szerint az üldözendő kartelltevékenység sem valószínűsíthető, a cégek nem összehangoltan vonták vissza másodperc alapú csomagjaikat.

A főpék szerint tök véletlen, hogy az összes magyar pék áttért a kizárólagos kétkilós kiszerelésre, biztos nem beszélték meg előre, hát így alakult, ennyi, nem kell mindenben összeesküvést sejteni, teccik még valamit kérni, mert feltartja a sort?!

 

Érdeklődésünkre, hogy tervezik-e a hazai szolgáltatók lakossági ügyfeleiknek a másodperc alapú csomagok bevezetését, a Pannon és a Vodafone is nemleges választ adott.

Érdeklődésünkre, hogy azért legalább néhány nyomorult zsemlét nem sütnének-e néha, a pékek hangos röhögésben törtek ki.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izotov.blog.hu/api/trackback/id/tr601348640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása